Dealerii valutari: leul moldovenesc nu va scădea sub pragul psihologic de 16.00 MDL: 1 dolar SUA


După cum au remarcat dealerii valutari într-un interviu acordat agenției de știri Infotag, Banca Națională a Moldovei nu va permite ca leul să scadă sub pragul psihologic de 16.00 MDL: 1 dolar american. Pe piața valutară, în același timp, situația se menține relativ calmă.

În special, experții observă că, în prezent, situația de pe piața valutară este destul de previzibilă, deoarece entitățile juridice nu sunt încă prea active. Acest lucru este facilitat și de ritmul lent de vânzare a valutei de către migranți. Deși în anii precedenți lunile de vară, dimpotrivă, s-au caracterizat printr-o activitate intensă privind vânzarea de valută străină.

Astfel, dealerii valutari așteaptă o crestere a veniturilor în valută, ceea ce va afecta în mod natural cursul oficial de schimb al monedei naționale moldovenești față de dolarul american. În plus, potrivit expertului, evoluția situației de pe piața valutară va depinde doar de autoritatea de reglementare.

În ceea ce privește structura valutară, astăzi în birourile de schimb valutar se înregistrează o creștere a cererii pentru monedele naționale ale Ucrainei, României, Marii Britanii. Acest lucru se datorează dorinței cetățenilor de a merge în vacanță în timpul verii.

În viitorul apropiat, se prognozează o ușoară întărire a pozițiilor leului moldovenesc față de dolar și euro. În același timp, chiar și odată cu creșterea ofertei de valută pe piața moldovenească, Banca Națională nu va permite întărirea monedei naționale sub 16 lei pentru un dolar american.

0

217

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org