CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
22.07.2019
USD
17.57
EUR
19.74
RUB100
0.279
Bitcoin
10620$
Etherium
225.85$

Dealerii valutari: leul moldovenesc nu va scădea sub pragul psihologic de 16.00 MDL: 1 dolar SUA

După cum au remarcat dealerii valutari într-un interviu acordat agenției de știri Infotag, Banca Națională a Moldovei nu va permite ca leul să scadă sub pragul psihologic de 16.00 MDL: 1 dolar american. Pe piața valutară, în același timp, situația se menține relativ calmă.

În special, experții observă că, în prezent, situația de pe piața valutară este destul de previzibilă, deoarece entitățile juridice nu sunt încă prea active. Acest lucru este facilitat și de ritmul lent de vânzare a valutei de către migranți. Deși în anii precedenți lunile de vară, dimpotrivă, s-au caracterizat printr-o activitate intensă privind vânzarea de valută străină.

Astfel, dealerii valutari așteaptă o crestere a veniturilor în valută, ceea ce va afecta în mod natural cursul oficial de schimb al monedei naționale moldovenești față de dolarul american. În plus, potrivit expertului, evoluția situației de pe piața valutară va depinde doar de autoritatea de reglementare.

În ceea ce privește structura valutară, astăzi în birourile de schimb valutar se înregistrează o creștere a cererii pentru monedele naționale ale Ucrainei, României, Marii Britanii. Acest lucru se datorează dorinței cetățenilor de a merge în vacanță în timpul verii.

În viitorul apropiat, se prognozează o ușoară întărire a pozițiilor leului moldovenesc față de dolar și euro. În același timp, chiar și odată cu creșterea ofertei de valută pe piața moldovenească, Banca Națională nu va permite întărirea monedei naționale sub 16 lei pentru un dolar american.

231
100
Tema zilei
Banca Națională a Moldovei a majorat rata de bază la principalele instrumente ale politicii monetare
Conform deciziei Comitetului executiv al Băncii Naționale a Moldovei, rata de bază apentru principalele operațiuni de politică monetară a fost m...
100
0
Citește mai departe
BNM a prezentat Raportul privind activitatea pentru anul 2018: nivelul creditelor neperformante continuă să scadă
Miercuri, 17 iulie, Octavian Armașu, care ocupă funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, a prezentat Comisiei parlamentare pentru ec...
100
0
Citește mai departe
Prețul acțiunilor Moldova Agroindbank a înregistrat un nou record - 2501 lei pe acțiune
Saptamâna trecută, valoarea acțiunilor celei mai mari bănci comerciale din țară, Moldova Agroindbank, a atins un nou record istoric, oprindu-se...
100
0
Citește mai departe