CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
20.08.2019
USD
17.61
EUR
19.56
RUB100
0.263
Bitcoin
10698$
Etherium
197.78$

Dealerii valutari: există o situație stabilă pe piață, prin urmare, intervențiile Băncii Naționale sunt inutile

De la începutul lunii iulie situația de pe piața valutară a Moldovei este destul de stabilă, prin urmare Banca Națională nu are nevoie să intervină. Această opinie a fost exprimată de dealerii valutari în interviul acordat agenției de presă Infotag.

Așadar, dealerii valutari explică stabilitatea pe piața valutară prin satisfacerea cererii de monedă în detrimentul unei aprovizionări suficiente. În același timp, deși în ultimele zile fluxul de valută a crescut, nu este de așteptat un mare "val", ca de exemplu în aceeași perioadă a anului trecut.

Potrivit experților, în acest an nu va fi o astfel de alimentare cu volume de dolari și euro, ca în vara anului 2017. Principalul motiv ei numesc o tendință marcantă din partea migranților de muncă să plece în vacanță în străinătate, dar nu și în Moldova, așa cum era înainte.

Conform datelor furnizate, astăzi vânzarea valutei în numerar și non-numerar a atins valoarea minimă. Astfel, comisia medie de la băncile de pe dolar și euro este de 10 și 15 de bani, respectiv, în timp ce în casele de schimb valutar, această cifră variază la mediile de 3-4 și 5-6 bani pe dolar și euro, respectiv.

Experții au remarcat de asemenea că dealerii Băncii Naționale a Moldovei au intervenit ultima dată pe piața valutară la începutul lunii iulie. Acum, acest lucru nu este necesar, deoarece cererea de monedă este pe deplin satisfăcută de oferta sa.

159
100
Tema zilei
Rata amortizorului anticiclistic a fost menținută la 0% - BNM
Conform deciziei Comitetului Executiv al Băncii Naționale, rata amortizorului anticiclic pentru expunerea de credite pentru Republica Moldova a fost...
100
0
Citește mai departe
Banca Națională introduce în circulație o nouă monedă jubiliară cu o valoare nominală de 10 lei
Începând cu 16 august 2019, Banca Națională a Moldovei a lansat o nouă monedă metalică cu o valoare nominală de 10 lei. Emisiunea monedei aniv...
100
0
Citește mai departe
Volumul tranzacțiilor fără numerar cu cardurile bancare în Moldova continuă să crească
Potrivit Băncii Naționale a Moldovei, volumul plăților cu carduri bancare în țară continuă să crească. În același timp, ponderea lor în s...
100
0
Citește mai departe