Un pas important în consolidarea sistemului bancar a numit Kiril Gaburici sosirea noilor investitori în MAIB


Sosirea noilor investitori în Moldova Agroindbank este un pas foarte important pentru consolidarea sistemului bancar. Declarația corespunzătoare a fost făcută marți, 2 octombrie, de ministrul Economiei și Infrastructurii, Kiril Gaburici, la semnarea acordului privind răscumpărarea a 41,09% din acțiunile MAIB de către un consorțiu de investitori străini.

În particular, Kiril Gaburici a subliniat că, în urma tranzacției, în cea mai mare bancă din Moldova au venit acționari puternici și cu experiență, ceea ce va asigura dezvoltarea rapidă și de înaltă calitate a Moldova Agroindbank, precum și normalizarea activității de creditare. O influență enormă a investitorilor se așteaptă, de asemenea, în sistemul bancar al Republicii Moldova, în general - cu mărimea și nivelul de influență al MAIB, intrarea noilor actori pe piață va contribui la creșterea competitivității în sectorul bancar și a dezvoltării economice a țării.

După sosirea noilor investitori în MAIB, Gaburici a spus că un alt factor important este posibilitatea băncilor de a-și relua funcția principală: acordarea creditelor economiei, sprijinirea creșterii și dezvoltării acesteia prin implementarea noilor proiecte, investiții, crearea de noi locuri de muncă ".

Președintele consiliului de administrație al Moldova Agroindbank, Serghei Cebotari, consideră de asemenea că semnarea documentului privind vânzarea și cumpărarea acțiunilor MAIB este una dintre cele mai importante pagini din istoria acestei instituții de credit. Bancherul a salutat noii acționari și și-a exprimat încrederea că în curând aceștia vor consolida nu numai poziția băncii, ci și întregul sistem financiar al Republicii Moldova. Până în prezent, Moldova Agroindbank a reușit să obțină rezultate destul de bune. Iar în viitor, după cum a remarcat Serghei Cebotari, banca intenționează să continue să introducă standarde înalte bazate pe "continuitate și deschidere în management și cultura corporativă".

0

167

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org