Venezuela a devenit primul stat care emite propria monedă criptografică


El Petro este prima monedă cripto din lume, produsă de Venezuela. Sprijinul pentru noua monedă cripto este asigurat de rezervele de petrol ale statului, iar nevoia de emisii se explică prin încercările autorităților de a face față crizei economice prin care trece Venezuela.

După cum a menționat președintele acestei țări, Nicholas Maduro, formarea lui El Petro pare un succes total pentru bunăstarea și dezvoltarea Venezuelei. Deci, marți, 20 februarie, vicepreședintele republicii, Tarek El Aissami, a lansat oficial procesul de vânzare prealabilă a monedei criptografice El Petro. În total sunt disponibile 82,4 milioane de unități ale cripto-monedei.

El Petro este susținut de 5,342 milioane de barili de petrol venezuelean și a fost creat pentru a depăși sancțiunile financiare impuse de Statele Unite. De asemenea, valuta virtuală a devenit necesară pentru atragerea investițiilor și generarea unui nou mecanism de plată pentru bunuri și servicii. Potrivit noii strategii, costul petrolului la scară globală va fi asociat cu prețul petrolului venezuelean, în timp ce statul îl va accepta ca pe o plată pentru impozite și alte tipuri de plăți.

La rândul său, presa americană este sceptică cu privire la lansarea El Petro. Motivul pentru îndoială este absența acută în țară a alimentelor, inflația, marcată de Fondul Monetar Internațional în 2018 la nivelul de 13.000%, și rata șomajului, care, în conformitate cu prognozele preliminare va ajunge la 32% în 2022.

0

187

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org