Victoriabank a vândut încă 5% din acțiunile sale


Banca comercială "Victoriabank" a vândut încă un pachet în valoare de 5,4% din acțiuni. La bursă, prețul unei acțiuni a fost de 78,21 lei. Ca urmare a vânzării blocului de acțiuni indicat, au fost încasate circa 106 milioane lei.

Pachetul în valoare de 5,4% din acțiunile Victoriabank aparține ofertei obligatorii aprobate de Comisia Națională pentru Piața Financiară în luna februarie a acestui an. În caliatatea părții care a venit cu oferta, este desemnată "INVESTMENT HOLDING" B.V., care este companie-fiică a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

După cum s-a menționat în Comisia Națională pentru Piața Financiară, în cadrul ofertei, 8308673 acțiuni ordinare ordinare sunt planificate să fie cumpărate de la emitentul BC Victoriabank. În prezent, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare împreună cu Banca Transilvania dețin un pachet de acțiuni în valoare de 66% din capitalul Victoriabank.

Reamintim că, acum trei ani, în BC Victoriabank, Banca Națională a Moldovei a stabilit un regim de supraveghere intensivă. Introducerea unei astfel de măsuri a devenit necesară ca urmare a constatării de către autoritatea de reglementare a faptelor care indică netransparența unor acționari ai instituției financiare.

0

238

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org