Delegația BERD urmează să viziteze Chișinăul săptămâna aceasta


Astăzi, o delegație a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare urmează să ajungă la Chișinău cu o vizită oficială. Potrivit agenției „Infotag“, Consiliul de administrație al organizației financiare internaționale planifică să discute cu autoritățile din Moldova, precum și reprezentanți ai cercurilor de afaceri a noii strategii BERD, concepute special pentru țara noastră.

În timpul vizitei sale, oaspeții străini vor discuta aspecte privind susținerea economiei moldovenești, de asemenea vor efectua o vizită la centrele industriale ale unor investitori străini în sectorul automobilelor, situate în Zona Economică Liberă „Bălți“. În plus, vor avea loc întâlniri de afaceri cu reprezentanții autorităților guvernamentale, investitorii locali și străini, reprezentanții asociațiilor de afaceri, partenerilor de dezvoltare, organizațiilor neguvernamentale și diplomați.

Vizita delegației este planificată în contextul pregătirii noii strategii a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru Republica Moldova. Documentul va fi publicat până la sfârșitul acestui an și va cuprinde domeniile prioritare ale Băncii pentru perioada 2017-2022 ani, în special: transformarea sectorului bancar, asigurarea securității energetice și a eficienței în țară, ridicarea nivelului de competitivitate prin acordarea sprijinului companiilor viabile, promovarea investițiilor străine directe, precum și dezvoltarea infrastructurii municipale și de transport.

Trebuie remarcat faptul că Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare are statutul de investitor principal în Republica Moldova. De la inițierea cooperării bilaterale, Banca a investit mai mult de 1 miliard de euro în diverse sectoare ale economiei naționale: industrie, infrastructură, sectorul bancar, energie, agricultură și comerț.

0

189

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org