CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
16.07.2019
USD
17.72
EUR
19.99
RUB100
0.283
Bitcoin
10913$
Etherium
232.84$

Revocarea operațiunii valutare va fi posibilă în primele 30 de minute după efectuarea tranzacției

Cetățenii moldoveni vor avea posibilitatea de a anula operațiunile valutare până la finalizarea acestora, precum și în primele 30 de minute după efectuarea acestora. Această posibilitate este prevăzută în Regulamentul cu privire la organizațiile de schimb valutar, aprobat de Banca Națională a Moldovei. Decizia intră în vigoare pe 10 decembrie, imediat după publicarea sa în "Monitorul Oficial al Republicii Moldova".

Clienților li se recomandă înainte de finalizarea operațiunii valutare să studieze cu atenție informațiile cu privire la ratele de schimb, plățile obligatorii și cele aferente, mărimea sumei bănești pe care urmează să o ridice în rezultatul operațiunii de schimb. La rândul său, instituția care prestează cetățenilor servicii de schimb valutar, este obligată să elibereze un document care indică perfect efectuarea tranzacției (bonul de casă).

Conform regulilor noului regulament, clientul este în drept să revoceoperațiunea de schimb până la finalizarea acesteia sau în primele 30 de minute după aceasta în caz dacă în acest timp cursul de schimb al valutei cumpărate/vândute nu a fost modificat. În același timp, cererea de revocare a operațiunilor nu poate fi înaintată dacă până la sfârșitul zilei de muncă au rămas mai puțin de 30 de minute.

Pentru punerea în aplicare revocarea operațiunii valutare deja finalizate, clientul trebuie să furnizeze instituției o declarație scrisă, bonul de casă sau un alt document prevăzut de legislația fiscală. O condiție obligatorie pentru casele de schimb este afișarea informațiilor despre cursul valutar și taxele suplimentare pentru efectuarea operațiunilor de schimb valutar pe un panou special amenajat.

În caz dacă apar reclamații, plângeri sau sugestii cu privire la activitatea instituțiilor menționate, clienții beneficiază de dreptul să trimită o petiție corespunzătoare la Banca Națională a Moldovei.

107
100
Tema zilei
Prețul acțiunilor Moldova Agroindbank a înregistrat un nou record - 2501 lei pe acțiune
Saptamâna trecută, valoarea acțiunilor celei mai mari bănci comerciale din țară, Moldova Agroindbank, a atins un nou record istoric, oprindu-se...
100
0
Citește mai departe
În luna iunie, prețurile din Moldova au scăzut cu 0,2%
Potrivit Biroului Național de Statistică, în luna iunie, scăderea medie a prețurilor a fost de 0,2%, în timp ce o lună mai devreme, inflația a...
100
0
Citește mai departe
Alocațiile zilnice pentru copii au crescut cu 3% - Guvernul Republicii Moldova
Miercuri, 10 iulie, Guvernul Republicii Moldova a aprobat amendamentele la Regulamentul privind stabilirea și plata indemnizației zilnice pentru cop...
100
0
Citește mai departe