CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
26.08.2019
USD
17.88
EUR
19.79
RUB100
0.272
Bitcoin
10324$
Etherium
189.98$

Pentru prima dată, Republica Moldova va participa la Forumul Economic Mondial din Davos

În perioada 22-25 ianuarie 2019, Republica Moldova participă în premieră la Forumul Economic Mondial din Davos. Reprezentantul țării noastre la eveniment este ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovski. Sloganul Forumului din acest an este: "Globalizarea 4.0: Modelarea arhitecturii globale în epoca celei de-a patra revoluții industriale".

În cadrul forumului economic Tudor Ulianovski intenționează să participe la o serie de întâlniri bilaterale cu reprezentanții altor țări participante, reprezentanți ai mediului de afaceri din Geneva, Polonia și Malta, precum și alți oficiali și reprezentanți ai companiilor internaționale.

În cadrul discuțiilor bilaterale și multilaterale, programate pentru această perioadă, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene va prezenta poziția Republicii Moldova cu privire la aprobarea strategiei economice a țării în arena internațională, precum și va prezenta spre examinare experților internaționali câteva subiecte legate de cooperarea internațională a Republicii Moldova cu reprezentanții mediului comercial-economic, diplomatic și investițional.

Forumul Economic Mondial este o platformă aproape impecabilă pentru negocierile dintre reprezentanții sectorului public și cel privat. Participanții la eveniment sunt peste 3 mii de reprezentanți ai guvernelor, societăților comerciale, culturale și academice din peste 110 de țări.

În același timp, summitul de la Davos este recunoscut ca fiind una dintre cele mai bune platforme pentru desfășurarea reuniunilor și negocierilor între cei mai influenți lideri ai puterilor mondiale, stabilind principiile și ritmul dezvoltării economiei mondiale. Astfel, pe parcursul forumului, se planifică prezentarea și examinarea diferitelor planuri de acțiune, strategii și politici legate de asigurarea securității internaționale, protecția mediului și creșterea economică globală.

127
100
Tema zilei
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe
De la începutul anului 2019, ponderea exporturilor din Moldova către UE a scăzut cu 4% - BNS
Potrivit Biroului Național de Statistică, în primele șase luni ale acestui an, agenții economici din Moldova au trimis peste hotare bunuri în va...
100
0
Citește mai departe