Pentru prima dată Republica Moldova participă la competiția europeană a antreprenorilor în domeniul eficienței energetice


Recent, în 24 de țări din Europa Centrală și de Est s-a dat startul concursului "PowerUp", în care participă antreprenorii din sfera eficienței energetice și a tehnologiilor specializate. În acest an, pentru prima dată în cadrul competiției europene sunt reprezentate și întreprinderi din Moldova. Câștigătorii PowerUp vor primi bonusuri în valoare de până la 35 de mii de euro. Iar înregistrarea la concurs va dura până la data de 15 aprilie.

În special, la concurs sunt invitați să participe antreprenorii, ale cărui activități vizează dezvoltarea unor produse care pot schimba viitorul sectorului energetic, pot îmbunătăți calitatea aerului și pot contribui la dezvoltarea dezvoltării urbane. De asemenea, șansele pentru participare le sunt acordate firmelor implicate în domeniul ciberneticii și tehnologiilor informaționale, în special – în dezvoltarea de noi concepte și soluții tehnice pentru furnizarea serviciilor publice comunității.

Concursul "PowerUp" va avea loc în mai multe etape. Până pe data de 15 aprilie a acestui an, antreprenorii din țările participante vor trebui să completeze un formular online pe site-ul oficial al evenimentului www.powerup.innoenergy.com. În plus, în funcție de numărul participanților înregistrați, vor fi organizate concursuri la nivel național și regional. Câștigătorii competițiilor regionale vor fi eligibili să participe la finala concursului PowerUp, care va avea loc la Praga (Republica Cehă).

Autorii celor mai bune proiecte vor primi premii de până la 35 de mii de euro. De asemenea, ei vor putea participa la programele "InnoEnergy Highway Accelerator", unde vor beneficia de investiții de până la 150 de mii de euro.

Concursul internațional european "PowerUp" este organizat anual de către compania "EIT InnoEnergy". Întreprinzătorii care doresc să participe la acest eveniment se pot adresa la Centrul pentru Dezvoltare social-economică și antreprenoriatul inovator în Republica Moldova, unde se află punctul național de contact al "PowerUp".

0

164

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org