Pentru prima dată în istorie revista FORBES a compilat un rating al cripto-miliardarilor


Pentru prima dată, revista FORBES a compilat un rating al miliardarilor care s-au îmbogățit în urma tranzacțiilor cripto-valutare. Pe prima poziție a clasamentului este Chris Larsen, care conduce platforma de cripto-schimb pentru sistemele de plăți RIPPLE. Averea lui este estimată la aproximativ 8 miliarde de dolari.

Locul doi a fost luat de unul dintre fondatorii Ethereum – Joseph Lavin, cu o avere de la 1 la 5 miliarde de dolari. Iar a treia poziție este evaluată de fondatorul bursei de schimb Binance – Chanpen Zhao, a cărui avere este estimată a fi între 1,1 până la 2 miliarde de dolari.

În același timp, fondatorilor câștigurilor de monedă Crypto – fraților gemeni Tyler și Cameron Winklevoss – le-a fost acordat doar locul patru al ratingului, cu un indicator variabil între 900 milioane - 1,1 miliarde de dolari. Amintiți-vă că această pereche a devenit primii miliardari bitcoin înregistrați oficial. Investițiile sale în Criptomonedă în 2013 au totalizat 11 milioane de dolari, o parte din care frații le-au câștigat pe speculații de schimb, iar altă parte – le-au primit după sentința de judecată de la fondatorul rețelei sociale Facebook, Mark Zuckerberg. În acel moment, costul Bitcoin a fluctuat la o rată de 120 de dolari. Acum, averea de cripto-monedă a fraților Tyler și Cameron Winklewoss este estimată la 100.000 bitcoins.

De asemenea, în clasamentul Forbes apar Vitaly Vavilov, creatorul companiei Bitfury, specializate în mineritul Bitcoins, și Vitalie Buterin, care este co-fondator al Ethereum – averea lor este estimată la 500-700 de milioane de dolari și 400-500 milioane, respectiv.

În compilarea clasamentului autorii au folosit metoda conservatoare de evaluare, ținând seama de lipsa de transparență a operațiunilor cu moneda digitală și volatilitatea pieței criptovalutare, precum și vulnerabilitatea acesteia la schemele frauduloase.

Datele prezentate în rating sunt indicate în interval și nu reprezintă un rezultat precis, deoarece situația pieței este foarte instabilă și într-o singură zi miliardele pot fi atât făcute, cât și pierdute. Evaluarea averilor cripto-valutare a fost efectuată la data de 19 ianuarie 2018.

0

205

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org