Pentru prima dată în Moldova: Victoriabank propune utilizarea serviciului de plată contactless, folosind doar un smartphone standard


Victoriabank este prima bancă din Republica Moldova, care a lansat un serviciu de contactless pentru efectuarea rapidă a operațiunilor de plată, folosind doar un smartphone. Acest lucru a fost posibil datorită cooperării băncii comerciale Victoriabank cu compania internațională Visa International, iar noul serviciu contactlesseste o alternativă pentru cardurile bancare.

În prezent, sistemul de plată contactless este recunoscut ca fiind cea mai rapidă metodă de plată prin terminalele de plată prin intermediul unui card bancar, iar acum este disponibil și pentru smartphone-uri. Victoriabank S.A., în colaborare cu Visa International, valorifică posibilitatea utilizării dispozitivelor mobile, oferind o nouă metodă de plată, mult mai rapidă și mai convenabilă pentru efectuarea achizițiilor de zi cu zi.

Astfel, tehnologia contactless poate fi folosită prin intermediul unui card de credit, cum ar fi MasterCard PayPass sau Visa payWave, precum și prin intermediul unui smartphone obișnuit, iar acum a devenit disponibilă și pentru clienții băncii comerciale ”Victoriabank”, aflați atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât și în străinătate.

Pe telefoanele intieligente sistemul de plată contactless funcționează în felul următor: cardul bancar de tip Visa se integrează în dispozitivul mobil și se transformă într-un „card virtual“, oferind utilizatorului de smartphone libertate deplină în acțiunile sale, deoarece acesta nu va mai trebui să dețină cardul bancar mereu asupra sa. Pentru a utiliza noua metodă de plată contactless cu ajutorul dispozitivului mobil, clienții Victoriabank trebuie să instaleze aplicația VictoriaPay, disponibilă pentru proprietarii dispozitivelor mobile bazate pe platforma SO Android4.4 (și mai sus) și echipat cu modul NFC (NearFieldCommunication). Aplicația poate fi descărcată gratuit de pe Google Play, iar serviciul este valabil pentru toate tipurile de carduri Visa, cu excepția cardurilor de tip Visa Electron.

0

376

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org