Pentru prima dată în câțiva ani, prețul de piață al acțiunilor Moldova-Agroindbank a depășit 1600 de lei


Marți, 31 iulie, prețul de piață al acțiunilor băncii comerciale "Moldova-Agroindbank" a depășit bariera psihologică de 1600 de lei. De la începutul acestui an, acțiunile celei mai mari instituții financiare din țară au fost tranzacționate la 1311 lei pe acțiune.

Trebuie remarcat faptul că pragul psihologic de 1600 de lei pentru acțiunile Moldo-Agroindbank a fost depășit pentru prima dată în câțiva ani. Acum, la acest preț, Bursa de valori a înregistrat o tranzacție pentru cumpărarea și vânzarea a 90 de acțiuni ale băncii comerciale. Cu o săptămână mai devreme, o tranzacție similară a fost înregistrată la un preț de 100 de lei mai mic decât acum.

Creșterea constantă a prețului acțiunilor Moldova-Agroindbank este înregistrată de la începutul acestui an, când prețul unei acțiuni a fost de 1311 lei.

Am dori să reamintim că în luna iulie un pachet de 41,09% din acțiunile nou emise ale MAIB a fost achiziționat de Agenția Proprietății Publice. În conformitate cu legislația în vigoare, agenția are dreptul de a le deține pe un termen de nu mai mult de 90 de zile. În perioada specificată, acțiunile ar trebui să fie expuse într-un singur pachet spre vânzare. Se va acorda prioritate investitorilor care vor putea oferi cel mai mare preț. Orice investitor care are permisiunea prealabilă a Băncii Naționale a Moldovei poate participa la licitație.

Reamintim că Agenția Proprietății Publice a semnat un acord preliminar cu un consorțiu de investitori străini, care, în conformitate cu obligațiile sale, va trebui să achiziționeze participația specificată în absența altor oferte. Valoarea contabilă a mizei de acțiuni MAIB cu o valoare nominală de 200 de lei depășește în prezent 3500 lei.

0

142

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org