Banca Mondială a dat o evaluare pozitivă acțiunilor Republicii Moldova în consolidarea încrederii reciproce cu malul stâng al Nistrului


Banca Mondială intenționează să continue sprijinul acordat Republicii Moldova în consolidarea încrederii reciproce între cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului. Potrivit rapoartelor reprezentanților Biroului Național pentru reintegrare, aceasta a devenit principalul subiect de discuție la reuniunea care a avut loc la marți pe 13 iunie între viceprim-ministrul Gheorge Balan și directorul regional al Băncii Mondiale pentru Republica Moldova și țările Europei de Est Aleks Kremer.

În același timp, în cadrul întrevederii s-a efectuat un schimb de opinii cu privire la calitatea rezultatelor obținute în implementarea diverselor proiecte socio-economice, precum și cu privire la perspectivele de dezvoltare reale ale regiunii.

După cum a menționat Gheorge Balan, implementarea cu succes a proiectelor, inclusiv în regiunea transnistreană, este o prerogativă pozitivă pentru rezolvarea a mai multora dintre problemele existente. În special, aceasta contribuie la calitatea bunurilor și serviciilor, precum și eficientizarea programelor de promovare, bazate pe principiul parteneriatului regional între cele două maluri ale Nistrului.

La rândul său, reprezentantul Băncii Mondiale în Moldova Alex Kremer și-a exprimat disponibilitatea instituției financiare pentru oferirea asistenței necesare autorităților moldovenești în atingerea obiectivelor propuse.

0

101

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org