Banca Mondială a desemnat un nou reprezentant în Moldova


De acum înainte funcția de reprezentant permanent al Băncii Mondiale în Republica Moldova o va executa Anna Akhalkatsi. Candidatura ei a fost prezentată vineri, pe 2 iunie, în cadrul reuniunii între premierul Pavel Filip și directorul regional al Băncii Mondiale pentru Moldova, Belarus și Ucraina Satu Kahkonen.

Reprezentantului international a asigurat autoritățile moldovenești că Anna Akhalkatsi are o vastă experiență în operațiunile financiare nu numai la Banca Mondială, dar, de asemenea, și în International Finance Corporation. În țara noastră, acesta va prelua funcția la sfârșitul lunii iulie a acestui an.

La rândul său, Pavel Filip a dorit noului reprezentant al Băncii Mondiale atingerea succesului profesional în Moldova. Prim-ministrul a remarcat, că eforturile predecesorului Annei Akhalkatsi – Aleks Kremer, au promovat modernizarea în ultimii ani a republicii și dezvoltarea stabilă a sectoarelor economice și bancare ale țării. Astfel, cooperarea Guvernului Republicii Moldova cu Banca Mondială a primit cel mai mare calificativ.

Potrivit primului-ministru al Republicii Moldova, parteneriatul cu Banca Mondială este destul de dinamic. Datorită acestui sprijin, a fost posibilă punerea în aplicare a unei serii de reforme în așa domenii cum ar fi sectorul public, sănătatea, educația, serviciile sociale, infrastructura rutieră și sectorul energetic. De asemenea, în țară s-a îmbunătățit în mod semnificativ climatul de afaceri. Astfel, după cum a spus Pavel Filip, asistența Băncii Mondiale este strâns legată de direcțiile de bază ale activității Guvernului Republicii Moldova și este unul dintre principalii factori de dezvoltare.

Satu Kahkonen a subliniat la rândul său, că sectorul bancar al Republicii Moldova s-a consolidat în mod substanțial, și speră ca reformele initiate să fie continuate.

0

125

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org