Banca Mondială îi va acorda Republicii Moldova noi soluții pentru gestionarea eficientă a proprietății de stat


Banca Mondială este gata să ofere asistență Republicii Moldova în dezvoltarea de noi soluții și reglementări, care vor fi utilizate în procesele de evaluare și privatizare ulterioară a proprietății publice. Datorită acestui fapt întreprinderilor de stat le va fi oferită posibilitatea unui management mai eficient.

Această declarație a fost făcută de către Satu Kahkonen – Directorul regional al Băncii Mondiale pentru Moldova, Belarus și Ucraina, în cadrul unei întâlniri de afaceri cu viceprim-ministru Octavian Calmâc. După cum s-a menționat de către Ministerul de Finanțe, subiectul principal al întâlnirii a fost discutarea proceselor de vânzare a proprietății de stat în Republica Moldova, precum și măsurile care sunt necesare pentru a intensifica și accelera procesul de privatizare.

La rândul său, Octavian Calmâc a asigurat oaspeții străini, că în a doua rundă de la începutul anuui curent în procesul de privatizare este planificată folosirea de noi metode de vânzare a proprietății de stat, care sunt adaptate la expertiza financiară regională și internațională. Această decizie a fost salutată de către experții Băncii Mondiale, astfel încât ei au asigurat disponibilitatea organizație financiare de a acorda tot sprijinul necesar Republicii Moldova în dezvoltarea acestei direcții.

În plus, în cadrul întâlnirii au fost discutate reforma administrației publice, care a fost inițiată de Guvern, metodele de punere în aplicare a strategiilor naționale de dezvoltare, principiile de cooperare a autorităților moldovenești cu instituția financiară internațională, precum și participarea directă a Băncii Mondiale în implementarea proiectelor majore de investiții în domenii cum ar fi energia, infrastructura și transportul.

0

100

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org