Banca Mondială va aloca încă 10 milioane de dolari Republicii Moldova. Banii sunt destinați reformei sistemului educațional


Consiliul de administrație al Băncii Mondiale a aprobat o decizie privind finanțarea suplimentară a Republicii Moldova în valoare de 10 milioane USD, care va fi utilizată pentru reformarea sistemului educațional. Biroul Băncii Mondiale din Moldova constată că finanțarea suplimentară este destinată să sprijine guvernul Republicii Moldova în îmbunătățirea calității și eficacității învățământului primar și mediu general.

Potrivit experților Băncii Mondiale, în Republica Moldova este nevoie urgentă de extinderea activităților de formare, de dotare suplimentară a laboratoarelor de cercetare și de instruire a personalului auxiliar pentru promovarea educației incluzive pentru elevii și studenții cu nevoi speciale. În plus, după cum a remarcat reprezentantul permanent al Băncii Mondiale în Moldova, Anna Akhalkatsi, astăzi există un decalaj mare între cererea pentru piața muncii și educația din țară. De fapt, sistemul educațional moldovenesc nu este capabil să asigure pe piața forței de muncă personalul calificat necesar. Prin urmare, sprijinul financiar al Băncii Mondiale, în special, este destinat să ofere cetățenilor moldoveni accesul la educație de calitate, care le va permite să fie angajați în țară și să nu plece din țară în căutarea unui loc de muncă mai profitabil.

După cum a asigurat Anna Akhalkatsi, îmbunătățirea calității, relevanței și eficienței sistemului educațional din Republica Moldova este o prioritate pentru instituția financiară internațională în contextul sprijinului activ la creșterea și dezvoltarea economică a țării. Potrivit experților Băncii Mondiale, personalul care a primit o educație mai bună și mai cuprinzătoare va crea ulterior noi locuri de muncă, va dezvolta mediul de afaceri, va atrage investiții. Toți acești factori vor îmbunătăți în cele din urmă nivelul și calitatea vieții cetățenilor moldoveni. 

0

117

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org