Au intrat în vigoare modificările la Legea cu privire la asigurări


În Moldova au intrat în vigoare modificările la Legea cu privire la activitatea de asigurare, potrivit cărora societățile de asigurări vor plăti mai mult pentru emiterea și reperfectarea licenței.

Conform prevederilor legii în vigoare, taxa pentru eliberarea licenței pentru activitatea de asigurare pentru cei care intenționează să activeze în acest domeniu este de 200 mii lei, ceea ce este cu 70 mii lei mai mare decât suma solicitată anterior. În plus, companiile de asigurări vor fi obligate să plătească 10% din costul licenței pentru emiterea unei copii autorizate sau reperfectarea licenței. În același timp, legea prevede că, în cazul în care asigurătorul nu-și începe activitățile sau deja și-a încheiat activitatea, banii nu vor fi returnați.

După modificările legislative care au intrat în vigoare, termenele maxime pentru acordarea unei licențe au fost prelungite - acum perioada eliberării unei licențe este de maximum trei luni de la momentul acceptării cererii și a pachetului corespunzător de documente. În cazul acceptării cererii de reperfectare a licenței, această perioadă va fi de maxim 20 de zile lucrătoare.

De asemenea, conform amendamentelor, companiile de asigurări vor trebui să elibereze o copie autorizată a licenței pentru fiecare sucursală sau reprezentanță, care va fi deschisă. Licențele eliberate de organele abilitate sunt valabile pe întreg teritoriul Republicii Moldova, precum și în străinătate, în conformitate cu acordurile internaționale.

0

90

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org