În anul 2018, Moldova Agroindbank și-a menținut poziția de lider după indicatorii profitului net


La sfârșitul anului 2018, banca comercială Moldova Agroindbank a fost din nou recunoscută ca lider pe piața bancară după termenii profitului net. Profitul net total al acestei instituții financiare s-a ridicat la 530,11 milioane lei.

Potrivit datelor publicate în raportul financiar al Moldova Agroindbank, înainte de impozitare profitul celei mai mari instituții financiare din țară a fost de 603,14 milioane lei.

Pe locul doi se situează BC Moldindcombank, al căror indicator al profitului net aproape a ajuns aproape de rezultatele liderului ratingului, ajungând la 500,34 milioane de lei.

Următoarele în clasament sunt: ​​Mobiasbanca - Groupe Societe Generale cu un profit de 301,12 milioane lei (înainte de impozitare această cifră era de 330,92 milioane lei), și Victoriabank, al cărui indicator pentru profitul net a fost de 167,16 milioane lei.

Astfel, la sfârșitul anului 2018, aceste patru instituții bancare au reprezentat sumar un profit net peste 1,49 miliarde de lei.

Potrivit experților, profitul obținut de Moldindcombank va fi un factor pozitiv pentru fondul Doverie Holding AD, care este interesat să cumpere acțiunile acestei instituții financiare și deja a obținut permisiunea prealabilă a Băncii Naționale a Moldovei pentru achiziționarea pachetului unic în valoare de 63,89% din acțiuni. În plus, se remarcă faptul că Moldindcombank a reușit să arate cei mai buni indicatori de rentabilitate a capitalului (ROE) și active (ROA) - 20,8% și, respectiv, 3%.

0

81

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org