WineCoin este prima monedă cripto din lume cu un echivalent vinicol. În calitate de emitent s-a plasat compania vinicolă din Republica Moldova Purcari


La sfârșitul anului trecut în Moldova s-a desfășurat primul Hackathon, scopul căruia a fost desemnată stabilirea unei conexiuni dintre inovațiile IT și tradițiile vinicole ale republicii. Organizatorul a fost grupul Purcari Winery, care își propune să producă o revoluție în piața vinului și a monedelor virtuale. În cadrul proiectului hakaton, s-a acordat o atenție deosebită proiectelor care oferă soluții noi și non-standard pentru îmbunătățirea sferei industriei vitivinicole. Astfel, la eveniment au fost identificate trei proiecte câștigătoare, dintre care unul - CryptoBottle. Esența proiectului este posibilitatea de a cumpăra sticle de vin exclusiv pentru criptonomul ETH (Etherium).

În special, comunicatul de presă al companiei de vinificație, dedicat lansării WineCoin, spune că Winery Purcari susține inovația tehnologică. De aceea, ideea utilizării monedei criptografice a fost îmbunătățită, iar astăzi compania reprezintă prima monedă cripto descentralizată.

Astfel, WineCoin va fi echivalentul unei sticle de vin „Negru de Purcari“, Limited Edition, care este stocat în beciurile de la Château Purcari. Un nou serviciu de criptografie este disponibil cu o serie de servicii suplimentare. Deci, proprietarii WineCoin vor fi eligibili pentru a achiziționa vinuri și accesorii pentru vin direct de pe platforma Purcari, precum și pentru a face schimb pentru monedele Bitcoin sau Etherium.

Potrivit directorului de marketing al «Purcari», Sorin Bănele, lansarea Criptomonedei WineCoin a permis companiei vinicole să devină lider pe mai multe categorii:

  • Vinaria Purcari a devenit prima companie care a fost înregistrată la Bursa de Valori Bucuresti;
  • Aceasta este prima companie din segmentul premium din România;
  • Câștigătorul Decander 2015-2016 în Europa de Est;
  • Aceasta este prima companie care a lansat Purcari Digital Label și Purcari WineDrone.

La rândul său, lansarea WineCoin este o noutate nu numai pentru lumea vinului, dar, de asemenea, și lumea financiară, în care s-a propus un produs cu adevărat revoluționar.

0

298

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org