Pentru anul 2017 acționarii Mobiasbanca vor primi dividende în valoare de 13,4 lei per o acțiune


Vineri, 18 mai, la reuniunea anuală a Mobiasbanca - Groupe Societe Generale, a fost aprobată o hotărâre de plată a dividendelor pentru anul 2017. Suma lor este de 13,4 lei per o acțiune, cu o valoare nominală de 10 lei. Reamintim că Mobiasbanca, aparținând grupului financiar francez Societe Generale, este singura instituție bancară care a primit permisiunea Băncii Naționale a Moldovei de a plăti dividende acționarilor săi.

În anul 2017, profitul net al băncii comerciale "Mobiasbancă - Groupe Société Générale" s-a ridicat la 278 milioane de lei. Din această sumă se vor plăti dividende în valoare de 134 milioane de lei. Cu un an mai devreme, banca a cheltuit în acest scop cu 26 de milioane mai mult - circa 160 de milioane de lei.

De asemenea, în cadrul reuniunii acționarilor, a fost aprobată strategia de dezvoltare a instituției de credit în anul 2018. Ca bază au fost luate rezultatele financiare obținute de bancă în 2017. În special, Mobiasbancă - Groupe Societe Generale a reușit să-și mărească în condițiile dificile cota sa de piață în ceea ce ține volumul creditelor noi acordate în favoarea persoanelor fizice și juridice (+ 19%), depozite (+6%), creșterea activelor (+12%) și expansiunea bazei de clienți (+8%).

Astfel, de la începutul cooperării băncii cu grupul francez Societe Generale și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Mobiasbancă a reușit să iasă în topul celor patru lideri ai sistemului bancar din Moldova. Atingerea unor astfel de rezultate a fost posibilă datorită aplicarea de către conducerea băncii a standardelor europene atât în ​​managementul corporativ, cât și în domeniul serviciilor pentru clienți, unde accentul a fost pus pe calitate.

0

143

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org