Datorită taxelor ecologice bugetul de stat al Moldovei a fost suplinit cu 17 milioane de lei


În perioada de pe 1 ianuarie până la 28 februarie a acestui an, bugetul de stat al Republicii Moldova a fost suplinit cu 17 milioane de lei. Această cifră a fost asigurată de taxele ecologice pentru mărfurile care sunt dăunătoare pentru mediu în procesul său de recuperare, precum și pentru activitățile economice în urma cărora mediul devine de asemenea poluat.

Potrivit Serviciului Fiscal de Stat, ca impozit pe bunuri și produse care în procesul de eliminare și recuperare prezintă daune mediului înconjurător, de la agenții economici s-au incasat 12,1 milioane de lei. În același timp, încasările în urma activităților economice care generează daune mediului prin emisiile de gaze cu efect de seră și de depozitarea deșeurilor s-au ridicat la 5,1 milioane de lei.

Reamintim că din 1 ianuarie 2017 au intrat în vigoare noile modificări la Legea №281, potrivit cărora taxele de mediu (ecologice) sunt în prezent încasate de către Serviciul Fiscal de Stat.

Astfel, producătorii, cumpărătorii și importatorii de carburanți, îngrășăminte de sol, hidrocarburi, cauciuc, plastic, ipsos, ciment, azbest, precum și a produsele ambalate în materiale, cum ar fi cartonul neondulat, plastic, folie și polietilenă, sunt supuse unor taxe de mediu, a cărei dimensiune este de 2% din valoarea lor.

0

96

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org