Din contul regimului preferențial în ceea ce ține de plata impozitului pentru imobil, bugetul de stat a fost suplinit cu mai mult de 315 milioane de l


Până la începutul lunii iulie, cu reducerea în valoare de 15% pentru plata impozitului pe proprietatea imoboliară au beneficiat aproape 75% dintre contribuabilii moldoveni. Conform datelor furnizate de către Serviciul Fiscal de Stat, suma totală de la plata acestui tip de impozit la bugetul de stat s-a ridicat la 315.5 milioane lei (sau 16,6 milioane de dolari). În total pentru anul 2017 Serviciul Fiscal de Stat sunt proiectate venituri de peste 426 de milioane de lei.

De reținut, că de o reducere la plata impozitului pe bunurile imobiliare în valoare de 15% au fost în măsură să profite persoanele fizice, care au reușit să transfere suma indicată înainte de sfârșitul lunii iunie în întregime. Contribuabilii rămași sunt obligați să efectueze plata impozitului pe bunuri imobiliare și impozitul pe teren în una sau două tranșe, până la data de 15 august și 15 octombrie, însă reduceri de acestea nu vor mai fi acordate. Dacă până la această dată taxele nu vor fi plătite, contribuabililor li se vor aplica amenzi în mărimea de 0,0384% din suma acumulată anterior pentru fiecare zi de întârziere.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că autoritățile fiscale au dreptul de a recupera datoriile sub constrângere – prin metoda suspendării tuturor operațiunilor în conturile bancare ale contribuabililor, sau arestarea averii debitorului. Plata taxei pe proprietate poate fi efectuată în birourile băncilor licențiate, oficiile poștale și prin intermediul portalului de stat www.mpay.gov.md.

0

114

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org