Proiectul de lege privind majorarea amenzilor pentru anumite încălcări administrative a fost aprobat de guvern


Miercuri, 18 aprilie, Guvernul Republicii Moldova a aprobat un proiect de lege privind introducerea modificărilor și completărilor la Codul contravențional. În special, noile amendamente prevăd majorarea amenzilor pentru anumite infracțiuni administrative.

Astfel, conform proiectului de lege aprobat, va fi majorat de două ori - până la 3000 de lei - amenzile pentru apelurile false la serviciile de urgență. De asemenea, pedeapsa pentru cei care încalcă tăcerea pe timp de noapte va fi înăsprită. În acest caz, perioada "timpului de tăcere" va fi mărită: de la 18:00 la 8:00, în loc de perioada curentă - de la 22:00 la 7:00.

Totodată, pentru cei ce încalcă legea a fost majorată perioada de plată a amenzii. După intrarea în vigoare a amendamentelor la legislația în vigoare, persoanele care încalcă legea vor putea plăti jumătate din amendă în termen de trei zile lucrătoare. În legislația actuală, această perioadă este încă de 72 de ore.

Sancțiuni dure sunt prevăzute de modificările în cauză în ceea ce privește abuzul minorilor și amenințarea pentru sănătatea lor, atât pentru părinții acestora, cât și pentru reprezentanții lor legali.

0

172

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org