CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
22.07.2019
USD
17.57
EUR
19.74
RUB100
0.279
Bitcoin
10620$
Etherium
225.85$

Antoine Gabizon: nivelul de rambursare al creditelor Mobiasbanca din surse externe este destul de ridicat

Indicatorii rambursării împrumuturilor BC "Mobiasbancă" din sursele externe de finanțare a Republicii Moldova înregistrează un nivel destul de ridicat. Despre aceasta a relatat în interviul său revistei „Banking & Finance» - Profit președintele consiliului «Mobiasbancă - Societe Generale Grupe» Antoine Gabizon.

Potrivit bancherului, acest fenomen se explică prin creșterea gradului de responsabilitate a companiei de credit în segmentul de creditare pentru întreprinderile mici și mijlocii, care implică prezența unei părți a subvențiilor și stimulente financiare. Gabizon a subliniat faptul că, în ultimii ani, banca comercială «Mobiasbanca - Societe Generale Grupe» a reușit să dezvolte relații bune cu instituțiile financiare la nivel internațional. Datorită acestui fapt, banca condusă de el a devenit "liderul în ceea ce privește accesul Republicii Moldova la asistența financiară externă".

Astăzi, clienții «Mobiasbancă» au acces la o varietate bogată de programe de împrumut finanțate din liniile externe, care implică diferite seturi de beneficii și avantaje: subvenții, garanții financiare, consultații tehnice și juridice. După cum remarcă bancherul, categoria acestor împrumuturi include finanțarea următoarelor proiecte:

  • EU4Business-BERD
  • Proiectul Băncii Europene de Investiții "Livada Moldovei"
  • Proiectul Fondului European de Investiții InnovFin
  • Filiera vinului
  • Proiectul Băncii Mondiale "Îmbunătățirea competitivității"
  • Programul IFAD, în care există și o componentă din grant și care este destinată tinerilor antreprenori din Moldova.

În special, managerul băncii comerciale a spus că de subvențiile în creditare pot beneficia doar acei debitori, care investesc în conformitate cu standardele Uniunii Europene, precum și cu directivele UE privind siguranța alimentară și sănătatea fitosanitară. De asemenea, printre cele mai importante criterii de selecție se remarcă: situația financiară favorabilă a societății debitor și orientarea pe termen lung a afacerilor în general.

În același timp, Antuan Gabizon a spus că societățile, ale căror activități sunt legate de jocurile de noroc, producția de tutun și băuturi alcoolice, nu participă la programele liniilor de credit externe.

342
100
Tema zilei
Banca Națională a Moldovei a majorat rata de bază la principalele instrumente ale politicii monetare
Conform deciziei Comitetului executiv al Băncii Naționale a Moldovei, rata de bază apentru principalele operațiuni de politică monetară a fost m...
100
0
Citește mai departe
BNM a prezentat Raportul privind activitatea pentru anul 2018: nivelul creditelor neperformante continuă să scadă
Miercuri, 17 iulie, Octavian Armașu, care ocupă funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, a prezentat Comisiei parlamentare pentru ec...
100
0
Citește mai departe
Prețul acțiunilor Moldova Agroindbank a înregistrat un nou record - 2501 lei pe acțiune
Saptamâna trecută, valoarea acțiunilor celei mai mari bănci comerciale din țară, Moldova Agroindbank, a atins un nou record istoric, oprindu-se...
100
0
Citește mai departe