Fostul acționar al Moldindconbank a emis un avertisment în adresa potențialilor investitori


Potrivit agenției de știri Infotag, unul dintre foștii acționari ai Moldindconbank, Oleg Bilonog, care este acum top-manager al companiei „Verlok Development INC“, a adresat potențialilor investitori ai băncii comerciale un avertisment. În special, în document se constată că, începând cu luna octombrie 2016 a doua cea mai mare bancă a Moldovei – Moldindconbank – se află sub un atac raider.

Astfel, potrivit scrisorii oficiale, pe 20 octombrie 2016, Banca Națională a blocat 63.89% din acțiuni, după recunoașterea acțiunilor proprietarilor Moldindconbank fiind în de acord. În același timp, pe 29 ianuarie 2018 Comisia pentru Pieța Financiară a emis o decizie de anulare a titlurilor de valoare în sumă de 3,175,571 acțiuni înregistrate în Registrul de stat al valorilor mobiliare.

Potrivit avertizării autorului, o astfel de acțiune de reglementare este ilegală. În special, Oleg Bilonog consideră că societatea, participanții la piața valorilor mobiliare și investitorii străini ar trebui să acorde o atenție sporită acțiunilor autorităților publice, care sunt dovada „exproprierii ilegale“ a Băncii Comerciale ”Moldindconbank”.

Documentul constată că adevăratul scop al adoptării Legii privind activitatea băncilor este confiscarea raider a acțiunilor băncilor comerciale, care în același timp sunt acoperite de către instituțiile de stat ale Republicii Moldova. Astfel, noua lege și deciziile constituționale cu privire la acțiunile sale sunt planificate de către aceleași persoane care le utilizează ca un mecanism de legalizare a acțiunilor furate de la investitori.

0

252

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org