Populația din Republica Moldova și-a manifestat îngrijorarea cu privire la situația pe piața valutară a țării


”Situația de pe piața valutară a țării i-a îngrijorat mult pe cetățenii Republicii Moldova” – relatează portalul publica.md.

În comparație cu situația de pe teritoriul Ucrainei în Moldova se indică un mediu stabil, însă criza economică nu a ezitat să intervină și în țara noatră. Aceasta se observă pe cursul principalelor valute – euro și dolarului – în raport cu moneda națională. O creștere esențială la cererea de valută deocamdată nu este evidențiată pentru majoritatea cetățenilor. Însă cei, care au luat credite din bancă sau și-au asumat careva împuterniciri financiare în echivalent valutar, își manifestă activ îngrijorarea. Excitațiile încep să apară și în situația cînd se schimbă semnificativ cursul valutelor internaționale în raport cu leul moldovenesc – pe piața internă se înregistrează o creștere rapidă a prețurilor pentru mărfuri și servicii.

Un procent mare din cetățeni susțin, că uneori nu le ajung bani nici măcar pentru a-și cumpăra cele mai necesare produse, iar la careva lux nici nu visează. Stabilitate mai mare o simt cei, care au un venit suplimentar de peste hotare. Însă nivelul de trai al persoanelor, veniturile cărora sînt limitate și nu pot fi estimate în echivalent valutar, scade considerabil.

Ca de obicei, majoritatea cetățenilor speră la intervenția Băncii Naționale. Însă pînă la momentul dat această instituție de stat nu și-a exprimat nici o reacție. Unicul lucru pe care l-a întreprins Banca Națională a Moldovei – este realizarea rezervelor de valută în sumă de 40 milioane dolari SUA.

0

265

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org