CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
22.07.2019
USD
17.57
EUR
19.74
RUB100
0.279
Bitcoin
10622$
Etherium
226.11$

Cristina Harea: investitorii pot avea un profit considerabil din rentabilitatea băncilor din Moldova

Într-un interviu revistei financiar-economice „Bănci și Finanțe» - Profit vice-președintele Băncii Naționale a Moldovei a declarat că băncile comerciale din țara noastră sunt destul de profitabile și oferă potențialilor investitori posibilitatea obținerii unor profituri considerabile la costuri, care sunt încă reduse.

În special, bancherul a subliniat că actualmente acțiunile băncilor sunt subestimate. Cu toate acestea, această situație se resimte după criză nu numai pe piața din Moldova, dar, de asemenea, și pe piețele globale și regionale, în cazul în care chiar și băncile mari își ”tranzacționează acțiunile cu mult sub activul net".

În plus, Cristina Harea a menționat că, pe termen mediu, atât autoritatea de reglementare, cât și acționarii băncilor din Moldova doresc creșterea și stabilitatea în sectorul bancar. Cu toate acestea, în acest caz, acționarii se așteaptă la creșterea profitabilității, iar Banca Națională își propune scopul de a asigura stabilitatea și fiabilitatea, precum și pentru a îmbunătăți calitatea capitalului băncilor pentru a contracara crizele probabile. În primul rând, este important să fie protejați banii deponenților.

La întrebarea revistei „Banking & Finance“  - Profit, ce schimbări ar fi trebuit întreprinse în Republica Moldova pentru ca valoarea activelor băncilor comerciale să înceapă să se aprecieze, Cristina Harea a remarcat faptul că prioritatea o au schimbările, precum îmbunătățirea acestor active. În special, potrivit expertului, atenția ar trebui acordată nivelului de risc al activelor în viziunea potențialilor investitori și perspectivelor reale ale creșterii atractivității pieței, deoarece anume pe aceste concepte se bazează investitorii la evaluarea eventualului profit.

Vicepreședintele Băncii Naționale a vorbit în mod pozitiv despre atractivitatea acțiunilor băncilor din Moldova. Potrivit Cristinei Harea, potențialul de creștere se evidențiază chiar și acum, când piața se află la un punct scăzut de dezvoltare. Acest lucru se aplică domeniilor clasice de creditare corporativă și de consum, precum și produselor tehnologice noi.

363
100
Tema zilei
Banca Națională a Moldovei a majorat rata de bază la principalele instrumente ale politicii monetare
Conform deciziei Comitetului executiv al Băncii Naționale a Moldovei, rata de bază apentru principalele operațiuni de politică monetară a fost m...
100
0
Citește mai departe
BNM a prezentat Raportul privind activitatea pentru anul 2018: nivelul creditelor neperformante continuă să scadă
Miercuri, 17 iulie, Octavian Armașu, care ocupă funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, a prezentat Comisiei parlamentare pentru ec...
100
0
Citește mai departe
Prețul acțiunilor Moldova Agroindbank a înregistrat un nou record - 2501 lei pe acțiune
Saptamâna trecută, valoarea acțiunilor celei mai mari bănci comerciale din țară, Moldova Agroindbank, a atins un nou record istoric, oprindu-se...
100
0
Citește mai departe