Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
26.05.2022
USD
19.10
EUR
20.37
RUB100
0.334
Bitcoin
Etherium

Sergiu Cebotari: "MOLDOVA AGROINDBANK" va continua să depună eforturi pentru a-și consolida avantajele competitive

Într-un interviu acordat jurnalului «Business Class», Președintele Consiliului Băncii Comerciale «MOLDOVA AGROINDBANK» Sergiu Cebotari a spus că în cadrul băncii a fost creată o nouă structură, obiectivul principal a cărei este consolidarea avantajelor competitive ale MAIB prin introducerea unor servicii electronice inovatoare și avansate pentru clienții săi. După cum a subliniat Cebotari, pentru banca comercială această direcție este un factor prioritar care va asigura o dezvoltare stabilă și dinamică pentru această instituție financiară.

În special, Sergiu Cebotari a declarat că în 2017 banca a înregistrat rezultate bune în dezvoltarea sa, ținând seama de tendințele de pe piața financiară internațională și strict conformându-se strategiei sale, chiar și în condițiile economice și financiare actuale, care sunt înregistrate în Republica Moldova. Succesul activităților BC «MOLDOVA AGROINDBANK» sunt confirmate și de cifrele publicate recent de către instituția financiară, care i-au permis creșterea cotei de pe piața de active, credite, depozite și profituri.

Astfel, ponderea activelor MOLDOVA AGROINDBANK este de 27%, ponderea creditelor este de 31%, iar ponderea depozitelor este de 28,4%. În plus, în primele opt luni ale acestui an, banca comercială a reușit să-și mărească marjele de profit până la 31%.

În ceea ce privește situația cu vânzarea acțiunilor MAIB în valoare de 41.09%, Sergiu Cebotari și-a exprimat speranța că în urma acestei tranzacții, instituția financiară va primi în curând un investitor de înaltă calitate. Bancherul a subliniat, că noul investitor va avea o bună reputație la nivel internațional, iar eforturile sale vor viza îmbunătățirea imaginii băncii comerciale și dezvoltarea ulterioară a acesteia.

De asemenea, în interviul său publicației economice bancherul a accentuat și situația actuală de pe piață, în special, observând nivelul ridicat al lichidității bancare curente (de peste 50%), care, în opinia sa, este asociat cu rata ridicată de redundanță și pasivitatea economiei reale.

În concluzie, Sergiu Cebotari și-a exprimat încrederea că Banca Națională a Moldovei va lua în curând măsuri pentru a reduce normele obligatorii de rezervare în moneda națională. Acest lucru se poate întâmpla de îndată ce vor începe să apară primele semnale pozitive din sectorul real al economiei cu privire la creșterea nevoii de împrumuturi.

1849
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe