Poland.Business Harbour - программа для переезда в Польшу для сектора IT
CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
26.05.2022
USD
19.10
EUR
20.37
RUB100
0.334
Bitcoin
Etherium

Serghei Cebotari: Moldova Agroindbank este capabilă să reziste concurenței cu băncile străine pe piața din Moldova

Într-un interviu acordat ziarului „Экономическое обозрение“ președintele BC „Moldova Agroindbank“, Serghei Cebotari, a declarat că personalul instituției financiare este pregătit să concureze cu băncile străine, care au venit pe piața bancară din Republica Moldova.

În special, bancherul a spus că Moldova Agroindbank nu se teme de concurență, datorită echipei băncii comerciale construite pe profesionalism și studiul constant al tuturor caracteristicilor și avantajelor pe piața moldovenească. În plus, capitalizarea băncii este acum la un nivel care permite Moldova Agroindbank să concureze în condiții de egalitate chiar și cu instituțiile financiare internaționale.

În același timp, Serghei Cebotari a spus că, în condițiile actuale a pieței creșterea capacității de creditare este o provocare - un proces care afectează în mod direct băncile, sectorul real al economiei, reformele și schimbările structurale care au loc aici. Potrivit Băncii Naționale, în prezent, volumul surselor financiare liber disponibile pe piață este de 9 miliarde lei.

În ceea ce privește capacitatea de creditare, top managerul Moldova Agroindbank a spus că eforturile echipei MAIB vizează întreținerea relațiilor strânse cu clienții istorici și corporativi, interesați în dezvoltarea afacerilor și finanțarea în continuare a acestora.

Bancherul, de asemenea, a remarcat faptul că, în condițiile de lichiditate ridicată Moldova Agroindbank a învățat să reacționeze rapid la apariția unor noi afaceri și proiecte, construcția noilor obiecte, apariția de noi facilități pentru satisfacerea cererilor la creditele de consum.

În interviul acordat ziarului «Экономическое обозрение» a fost abordată și problema creditării ipotecare în cadrul programului guvernamental "Prima casă". După cum remarcă șeful Moldova Agroindbank, de la începerea acestui program, MAIB a emis mai mult de 20 de astfel de împrumuturi pentru un total de 11 milioane de lei. Același număr de cereri se află la etapa de procesare. În structura generală de creditare a programului, ponderea Moldova Agroindbank depășește 30%. 

2178
100
Tema zilei
Veaceslav Ioniță: Investițiile migranților în imobiliare și demonopolizarea exporturilor va putea salva piața valutară și balanța comercială a Moldove
După cum a menționat expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță în cadrul programului „15 Minute de realism economic”, în ultimul an, cifrele d...
100
0
Citește mai departe
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe