Victoriabank a reușit să rezolve cu succes problema transparenței administrării corporative, fiind prima dintre cele trei bănci sistemice din Moldova


Dintre cele trei bănci de sistem din Moldova, Victoriabank a fost prima care a reușit să rezolve problema strategică de asigurare a transparenței în guvernanța corporativă. Reprezentanții instituției financiare au remarcat într-un interviu publicației Bănci&Finanțe Profit, că la acest stadiu, nici Banca Națională, nici partenerii străini reprezentați de instituțiile financiare internaționale nu mai au întrebări cu privire la transparența celor patru acționari majoritari ai Victoriabank.

În rezultatul ultimei oferte pentru achiziționarea acțiunilor Victoriabank Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Transilvania au reușit să acumuleze 1,356,058 acțiuni. Spre vânzare acțiunile din ultima ofertă au fost oferite la un preț de 78,21 lei pe acțiune, cu o valoare nominală de 10 lei. După încheierea tranzacției, acționarii majoritari ai Victoriabank reprezintă mai mult de 72% din capitalul băncii comerciale. Restul de 27% sunt reprezentate de către acționarii Victor Țurcanu și Galina Proitisvet, fiind fondatorii și primii șefi ai băncii comerciale «Victoriabank».

Potrivit participanților profesionali ai pieței financiare, valorile mobiliare rămase în valoare de nu mai mult de 1% ar trebui să fie vândute de către acționari mici, deoarece este puțin probabil ca în condițiile actualei structuri ai capitalului acțiunile să fie tranzacționate la un preț mai mare. În același timp, experții nu exclud posibilitatea ca în următorii doi sau trei ani, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Transilvania vor putea înregistra profit, dovedind astfel rentabilitatea investițiilor în activele din Moldova. 

0

335

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org