Prin simplificarea procedurii de obținere a permiselor de muncă, investitorii vor economisi aproape un milion de euro


Ca urmare a reformei, care prevede simplificarea procedurii de obținere a permisului de muncă și de ședere în Republica Moldova pentru cetățenii străini, investitorii străini vor putea economisi circa 21 milioane de lei anual. Declarația corespunzătoare a fost făcută de experții Corporației Financiare Internaționale (IFC), care este inclusă în structura Băncii Mondiale, pe baza rezultatelor unui studiu anterior.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Corporația Financiară Internațională, experții au făcut o evaluare pozitivă a reformei. În special, între aspectele pozitive s-au constatat: reducerea pachetului de documente necesare pentru depunere la instituțiile de stat, o reducere semnificativă a timpului de examinare a cererilor, posibilitatea de a depune cereri de angajare direct de către angajator înainte de intrarea pe teritoriul țării a presupusului angajat.

De asemenea, studiul constată că dreptul la ședere temporară în Moldova fără plecarea și întoarcerea obligatorie pe teritoriul țării va fi acordat lucrătorilor străini care lucrează deja în republica noastră. Prezentarea unui nou pachet de documente este opțională.

Procedura simplificată de obținere a permiselor de muncă și de ședere în Republica Moldova este disponibilă pentru specialiști străini cu înaltă calificare, angajați în funcții de conducere sau aflați în călătorii de afaceri, angajați ai companiilor din lista investitorilor de importanță prioritară.

0

117

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org