CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
22.07.2019
USD
17.57
EUR
19.74
RUB100
0.279
Bitcoin
10257$
Etherium
216.29$

Cum influențează creșterea ratei de schimb a cryptovalutei asupra activității investitorilor din Moldova?

În ultimii ani s-a înregistrat o creștere rapidă a cursului cripto-valutar, căruia i se acordă din ce în ce mai multă atenție din partea investitorilor. Cea mai populară monedă cripto din lume este bitcoin-ul – de la începutul acestui an valoarea sa a crescut cu mai mult de 400%. Costul altor cripto-valute – eterium-ului și a lightcoin-ului a crescut de 10 ori în ultimele 12 luni. Pe baza acestor cifre, trebuie de remarcat faptul că nici o bancă sau fond investițional nu poate oferi investitorilor săi un astfel de nivel de rentabilitate. În consecință, mulți își pun întrebarea: cum se poate investi în moneda crypto, cum se face, care este cea mai bună alegere pentru o monedă cripto?

Pentru o persoană care dorește să înceapă să investească în cripto-valute, în primul rând este necesar să studieze cu mare atenție acest segment al pieței, caracteristicile sale și caracterul investițional. În special, începătorul va trebui:

  • să aleagă valuta crypto;
  • să aleagăi o bursă de valori unde va putea achiziționa moneda criptografică;
  • să evalueze fiabilitatea acestei resurse;
  • să stabilească locul și metoda de stocare a monedei criptografice;
  • să-și inițieze un portofel crypto.

În același timp, trebuie remarcat faptul că, majoritatea investitorilor preferă să câștige din potențialul investițional uriaș al monedei cryptografice prin achiziționarea unui portofoliu de investiții deja format. De regulă, astfel de portofolii combină cele mai promițătoare active din punct de vedere al investiției.

În Republica Moldova cel mai popular portofoliu este CryptACapital. Este un produs dezvoltat și introdus pe piața internațională de către brandul financiar Alpari. Avantajele acestui portofoliu sunt: ușurința investire și posibilitatea obținerii unui nivel ridicat al venitului.

Caracteristicile și specificul investiției în CryptACapital

Creșterea cursului crypto-valutei este direct dictată de interesul sporit pentru aceasta din partea investitorilor. Cu toate acestea, pe segmentul monedelor crypto creșterea valorii acestora este inegală – la anumite intervale de timp poate crește costul uneia, iar alteori – alteia. La inițierea unei investiții în portofoliul «CryptACapital» se iau în considerare anume aceste caracteristici, deaceea aici sunt încorporate Criptomonedele cele mai lichide – Bitcoin, Laytkoin și Ethereum. Avantajul lor cheie este potențialul ridicat din punct de vedere al profitabilității, iar diversificarea «CryptACapital» permite utilizatorului să investească simultan în trei valute, fluctuațiile cursului de schimb al fiecăruia dintre Criptomonedele desemnate se atenuează de rezultate sustenabile.

Un alt avantaj important al criptoportalului Alpary este ușurința de investire. Pentru a începe, este suficient doar să cumpărați o parte din portofoliu, numită în limba de investiție un token. Statisticile privind veniturile sunt afișate în "Contul personal" al utilizatorului pe site-ul Alpari. Termenul standard de investiție este de 1 an, totodată este prevăzută posibilitatea ieșirii anticipate din portofoliu, în acest scop investitorii trebuie să-și vândă propriile tokene.

Principala caracteristică a criptoportalului "CryptACapital" este profitabilitatea ridicată. De exemplu, în cazul în care valoarea tokenului a crescut de la 500 la 1000 de unități, iar proprietarul activelor din portofoliu a decis să-l vândă, el va primi un profit de 100%. Experții observă că foarte curând, din cauza interesului crescând al monedelor digitale din partea investitorilor în segmentul acestor active va exista un deficit evidențiat. În consecință, portofoliile cripto-valutare își vor spori perspectivele proprii ca instrument de investiții.

În prezent, intrarea in portofoliul CryptACapital este de 100 dolari SUA. Eficiența investiției depinde de valoarea acesteia.

277
100
Tema zilei
Banca Națională a Moldovei a majorat rata de bază la principalele instrumente ale politicii monetare
Conform deciziei Comitetului executiv al Băncii Naționale a Moldovei, rata de bază apentru principalele operațiuni de politică monetară a fost m...
100
0
Citește mai departe
BNM a prezentat Raportul privind activitatea pentru anul 2018: nivelul creditelor neperformante continuă să scadă
Miercuri, 17 iulie, Octavian Armașu, care ocupă funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, a prezentat Comisiei parlamentare pentru ec...
100
0
Citește mai departe
Prețul acțiunilor Moldova Agroindbank a înregistrat un nou record - 2501 lei pe acțiune
Saptamâna trecută, valoarea acțiunilor celei mai mari bănci comerciale din țară, Moldova Agroindbank, a atins un nou record istoric, oprindu-se...
100
0
Citește mai departe