CELE MAI BUNE CURSE
*CUMPĂRARE | VÂNZARE
USD
1.997
2.002
EUR
2.35
2.353
RUB100
3.18
3.2
BNM
24.08.2019
USD
17.88
EUR
19.79
RUB100
0.272
Bitcoin
10161$
Etherium
191.2$

În clasamentul realizărilor primul loc a fost acordat băncii comerciale ”Moldova Agroindbank”

Vineri, pe 29 septembrie, Centrul Analitic Independent "Expert-Grup" a prezentat un rating al băncilor, întocmit pe baza realizărilor și rezultatelor financiare ale acestor instituții. Prima poziție în acest rating a fost luată de către banca comercială "Moldova Agroindbank".

Potrivit agenției INFOTAG, experții au realizat în luna septembrie, o evaluare cuprinzătoare a rezultatelor obținute de băncile moldovenești pe baza a 11 indicatori. Rezultatele finale au fost grupate pe cinci categorii:

  • capital,
  • lichiditate,
  • calitatea activelor,
  • profit,
  • cota de pe piață.

Următoarele în clasamentul realizărilor sunt băncile comerciale "Mobiasbanca – Group Societe Generale" și "Moldinconbak" – pozițiile a doua și, respectiv, a treia. Acestea sunt urmate de: «Victoriabank», «FinComBank», «ProCreditBank», «EuroCreditBank», «Energbank», «Comerțbank», «BCR Chișinău» și «Eximbank».

Potrivit lui Dumitru Pîntea, care a prezentat ratingul realizărilor băncilor comerciale din Moldova, la analiza performanței financiare a băncilor s-a ținut cont de informațiile furnizate de Banca Națională a Moldovei.

După cum au menționat reprezentanții centrului analitic «Expert-Grup», studiul realizat și ratingul rezultatelor bancare nu poate fi considerată ca un indicator, pe baza căruia clienții potențiali și cei existenți pot lua decizii în ceea ce privește plasarea depozitelor sau obținerea finanțării într-o anumită bancă. Experții Centrului au subliniat faptul că, ratingul publicat este destinat exclusiv afișării informațiilor generale privind activitatea băncilor atât în ​​general, cât și separat.

325
100
Tema zilei
Acțiunile Energbank scoase în vânzare la Bursa de Valori din Moldova
Banca comercială „Energbank” a scos la vânzare 83 de mii de acțiuni obișnuite înregistrate de clasa I. Prețul de pornire este de 212,42 lei...
100
0
Citește mai departe
CNPF intenționează să reducă la minimum riscurile supraîndatorării populației
Comisia Națională pentru Piața Financiară a propus examinarea proiectului de modificări ale actelor legislative referitoare la activitățile org...
100
0
Citește mai departe
De la începutul anului 2019, ponderea exporturilor din Moldova către UE a scăzut cu 4% - BNS
Potrivit Biroului Național de Statistică, în primele șase luni ale acestui an, agenții economici din Moldova au trimis peste hotare bunuri în va...
100
0
Citește mai departe