În clasamentul realizărilor primul loc a fost acordat băncii comerciale ”Moldova Agroindbank”


Vineri, pe 29 septembrie, Centrul Analitic Independent "Expert-Grup" a prezentat un rating al băncilor, întocmit pe baza realizărilor și rezultatelor financiare ale acestor instituții. Prima poziție în acest rating a fost luată de către banca comercială "Moldova Agroindbank".

Potrivit agenției INFOTAG, experții au realizat în luna septembrie, o evaluare cuprinzătoare a rezultatelor obținute de băncile moldovenești pe baza a 11 indicatori. Rezultatele finale au fost grupate pe cinci categorii:

  • capital,
  • lichiditate,
  • calitatea activelor,
  • profit,
  • cota de pe piață.

Următoarele în clasamentul realizărilor sunt băncile comerciale "Mobiasbanca – Group Societe Generale" și "Moldinconbak" – pozițiile a doua și, respectiv, a treia. Acestea sunt urmate de: «Victoriabank», «FinComBank», «ProCreditBank», «EuroCreditBank», «Energbank», «Comerțbank», «BCR Chișinău» și «Eximbank».

Potrivit lui Dumitru Pîntea, care a prezentat ratingul realizărilor băncilor comerciale din Moldova, la analiza performanței financiare a băncilor s-a ținut cont de informațiile furnizate de Banca Națională a Moldovei.

După cum au menționat reprezentanții centrului analitic «Expert-Grup», studiul realizat și ratingul rezultatelor bancare nu poate fi considerată ca un indicator, pe baza căruia clienții potențiali și cei existenți pot lua decizii în ceea ce privește plasarea depozitelor sau obținerea finanțării într-o anumită bancă. Experții Centrului au subliniat faptul că, ratingul publicat este destinat exclusiv afișării informațiilor generale privind activitatea băncilor atât în ​​general, cât și separat.

0

293

Adaugă comentariu

Video

Oferte specialeNumai pentru vizitatorii Banci.org